Kirjelaatikko — Asiantuntijat vastaavat

Kysymys 1.

Minulla on Moskvitsh-merkkinen henkilöauto. Joinakin aamuina kuuluu epämääräinen rahiseva ääni autoni konepellin alta käynnistyksen jälkeen. Mistä tämmöinen ääni johtuu ja olisiko syytä joihinkin toimenpiteisiin?

Kysymys 2.

Joinakin aamuina, tosin harvemmin konepellin alta kuuluu ryminää, kolinaa ja pauketta sekä lisäksi sähinää käynnistyksen jälkeen. Mistä tämä ääni johtuu? Kenties oikosulusta sähkölaitteissa? Mitä toimenpiteitä suosittelette?

Nimimerkki Moskovitsi

Asiantuntijaraatimme vastaa;

Vastaus kysymykseen 1.

Todennäköisintä on, että konepeltinne alle on yön aikana majoittunut naapurinne kissa, ja rahisevan äänen aiheuttaa kissan kehrääminen. Toimenpiteenä suosittelemme että palautatte kissan omistajalleen.

Vastaus kysymykseen 2.

Konepellin alta kuuluva ryminä, kolina ja paukkuminen vittaa siihen, että moottorinne on käynnistynyt. Tätä tukee se, että tämä on kirjeenne mukaan harvinaisempi ilmiö. Moottorinne ei ilmeisesti pääsääntöisesti käynnisty. Tämä ei ole Moskvitsille mikään uusi asia. Asiantuntijaraatimme eräs jäsen on todennut tämän jo 70-luvulla. Sähinä ei aiheudu sähkölaitteista, vaan kissasta, joka on säikähtänyt käynnistynyttä moottoria, ja kissan häntä on litistynyt vaikkapa laturin hihnan väliin. Palauttakaa tässäkin tapauksessa kissa omistajalleen käytettyänne sitä ensin eläinlääkärin vastaanotolla. Kokonaisvaltainen ratkaisumalliehdotuksemme on seuraava; työntäkää Moskvitsinne pohjattoman metsälammen jäälle ja myykää kyläläisille arpoja uppoamispäivämäärästä, mutta hankkikaa arpajaislupa poliisiviranomaisilta ja kysykää ympäristöviranomaisten lausunto, jonka liitätte arpajaislupahakemukseen.

😉

 

 

Comments are closed.